Глобалната икономическа перспектива е много песимистична заради пандемията от коронавирус, обяви

...
Глобалната икономическа перспектива е много песимистична заради пандемията от коронавирус, обяви
Коментари Харесай

ОИСР предупреди за "много песимистични" икономически перспективи заради коронавируса

Глобалната икономическа вероятност е " доста песимистична " заради пандемията от ковид, разгласи основният икономист на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) Лорънс Бун в изявление за в.  " Ханделсблат ".  " Ако рецесията с ковид не бъде овладяна, притеснявам се, че идната ни прогноза ще бъде още по-лоша от песимистичният ни сюжет, регистриран през предходната седмица ", предизвести Бун. В началото на месеца Организацията за икономическо сътрудничество и раз предизвести, че глобалният стопански напредък може да се забави до 1,5% през 2020 година, в случай че продължи епидемията от ковид. Според Бун  " националните ограничения за битка с въздействието на вируса са значими, само че те би трябвало да бъдат допълнени от ограничения в границите на Европейски Съюз ". 

Междувременно следващ срив на международните тържищата бе регистриран поради оповестената пандемия, обвързвана с разпространяването на ковид. Европейските финансови пазари регистрираха най-големите еднодневни спадове в историята.

Основните фондови показатели изгубиха повече от 9%.

Инвеститорите са недоволни от решението на Доналд Тръмп да наложи ограничавания за пътуванията до Съединените американски щати и решението на Европейската централна банка да понижи лихвените проценти.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР